Пътищата в Старозагорско в готовност да посрещнат зимата

Пътищата в Старозагорско в готовност да посрещнат зимата
Областна администрация Стара Загора
A A+ A++ A

В Областна администрация днес се проведе среща на областния управител Гергана Микова с представители на пътно-поддържащите фирми в областта и на териториалните структури, имащи отношение към зимната поддръжка. В заседанието участвха и зам. областният управител Димитър Драчев, директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев, директорът на Областно пътно управление Илия Златев, директорът на РУО Татяна Димитрова, ръководителите на опорни пунктове.

Републиканската пътна мрежа в Старозагорска област е с дължина около 1000 км. Обединението „Пи Ес 2014“ тази зима ще отговаря за поддръжката на пътищата от първи, втори и трети клас, а „Автомагистрали“ ЕАД и Обединение „Магистрали 2014“ ще почистват участъците от магистралите „Тракия“ и „Марица“ в Старозагорска област.

Първият сняг на прохода Шипка вече е факт. Снежната покривка в момента е около 3-4 см. От „Пи Ес 2014“ – фирмата, която отговаря за двата прохода, заявиха, че имат пълна готовност за зимата. Техниката и изискуемите материали са осигурени на 100%. На опорен пункт Гурково се намират 3 машини и роторен снегорин, а на опорен пункт Младежки дом в готовност за действие при снеговалеж са 5 машини плюс една товарачна машина.

Отговарящите за почистването на магистралите фирми също заявиха пълната си

готовност за зимния сезон. Представителите на общините докладваха, че вече имат сключени договори с пътно-почистващи фирми и са отделили необходимите средства за зимната поддръжка.

По време на срещата бе предложено пътят между върховете Шипка и Бузлуджа да бъде затворен с масивни метални прегради за целия зимен сезон. Мярката ще се вземе с цел да се избегнат инциденти като този през миналата година, когато младежи – любители на силните усещания, не се съобразиха със забраната за движение по този път и затънаха с кола в преспите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"