Олимпийски легенди и млади шампиони с уникално послание на спектакъла „София - Евростолица на спорта“

Олимпийски легенди и млади шампиони с уникално послание на спектакъла „София - Евростолица на спорта“
БОК
A A+ A++ A

Столична община и София – Европейска столица на спорта подготвят завладяващ спектакъл тази вечер в кино „Люмиер“. Под мотото „Продължаваме заедно“ ще бъде направена равносметка на извършеното през последните 4 години и ще обявена необходимостта от продължаването на инициативата в полза на столичани и гостите на града. За Галата пристигат шефовете на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES EUROPA, наскоро обявили София за постоянен носител на титлата, което се случва за първи път в историята. Сред зрителите в залата ще са представители на федерации, на неправителствени организации, спортни обединения и гилдии, посланици, всички партньори и подпомогнали проекта през последните 4 години. Специално място е отделено на олимпийските шампиони и медалисти, които застанаха зад идеята и подкрепиха града още при кандидатстването през 2014 г.

Зрителите ще могат да се насладят на изпълненията на Поли Генова, Мария Илиева, Денс Академи, таекуондо мегашоу, гимнастически таланти, Фолклорен ансамбъл „Шевица“ и др. На сцената ще бъдат още лицето на кампанията олимпийската медалистка от Рио в художествената гимнастика Християна Тодорова и Дойчин Боянов с част от своя уникален филм за Витоша. Водещи на Галата са Йоанна Драгнева и Илия Илиев.

Младите български шампиони ще отправят специални послания за това, което са постигнали в последно време и защо инициативата „София – Европейска столица на спорта“ трябва да бъде продължена. Спектакълът ще се излъчи пряко по БНТ 3 от 18:00 до 19:00 ч. завършва с уникално изпълнение на легендите на българския спорт.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »