Издирват 26 участници в протести, за да ги глобят

Издирват 26 участници в протести, за да ги глобят
A A+ A++ A

26 водачи на автомобили, взели участие в протест срещу цените на горивата на 11 ноември ще бъдат глобени за груби нарушения на обществения ред, съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

От там припомнят, че в неделя голяма група жители на областния град и околните селища са се включили в протестно шествие като към 13,00 часа са паркирали и  и изоставили колите си  автомобилите си по път ІІ-53 в района на село Крушаре, в посока автомагистрала  "Тракия". По този начин те са  блокирали  движението в двете посоки - от и към пътната магистрала  и селото. Около 16,30 часа, движението по АМ Тракия е било  възстановено, но все съществували проблеми за колите на МВР като са се образували  километрични опашки от тежкотоварни автомобили. След допълнителната намеса на полицията, автомобилите са били  избутани от пътното платно.

За издирването на нарушителите ще бъдат използвани снимки и видеозапис, както на действията на протестиращите, така и на полицията, с цел да се избегнат спекулации. Водачите на 26 автомобила, предизвикали затварянето на път ІІ-53, ще бъдат издирени и спрямо тях ще бъдат взети съответните административно - наказателни мерки.

Служителите на реда ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на закона, към грубите нарушения на обществения ред и престъпленията по време на протестните действия, подчертават от ОД на МВР – Сливен в съобщението си до медиите. На 13 ноември от Сливен министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че „всеки има право на протест, но и всеки има право на свободно предвижване“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"