Радев: Оставка в такъв момент е абдикация от отговорност

Радев: Оставка в такъв момент е абдикация от отговорност
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев коментира последните масови протести. Според него оставка на правителството в момент на растящи цени и инфлация не е решение, а „абдикация от отговорност”.

Като демократични и закономерни президентът определи вчерашните протести срещу високите цени на горивата и бедността. Той направи коментара в Карлово, където посети 61-ва Стрямска механизирана бригада.

„Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Не само това. Гласът на гражданите, техните болки, техните тревоги не се чуват. Те някак си не достигат до управляващите. Ако продължават изявления арогантни и цинични, ако продължава неразбирането на проблемите на хората, закономерно е тези протести да продължават”, заяви Румен Радев.

Президентът подчерта, че не знае дали протестите са политически режисирани, но заяви, че никой не можел да изкара насила хората на улицата.

„Оставката в момент на растящи цени, инфлация, увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност. Властта трябва да знае че отказът от управление и бягството от проблемите поставя морална преграда пред амбицията да искаш властта отново”, каза още държавният глава.

Румен Радев отговори и на нападките на ГЕРБ, които в края на миналата седмица го обвиниха, че като президент разединява, а не обединява народа.„Обединител не мога да стана на неправдата. Не мога да ставам обединител на политически партии. Аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите болки, надежди и притеснения”, каза Радев.

Президентът заяви още, че е поискал от Министерството на отбраната протокола на комисията, която  ще избере от кого страната ни ще закупи новите военни самолети. Направил го заради съмнения относно прозрачността и обективността на процедурата за придобиване на новите изтребители.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »