Гледат делото срещу убиеца на 11-годишния Присиян

Гледат делото срещу убиеца на 11-годишния Присиян
11-годишният Присиян Иванов беше убит по особено жесток начин миналата есен.
A A+ A++ A

Шуменският окръжен съд в сряда даде ход на делото срещу 22-годишния Христо Сечински с прякор Кобрата, който миналата есен зверски уби 11-годишния Присиян Иванов в центъра на Шумен.

Прокуратурата иска делото да се води по съкратената процедура, предаде БГНЕС. Причината е, че Кобрата призна изцяло вината си и се съгласил с фактите, изложени в обвинителния акт.

Така той може да лежи най-много 30 години, тъй като при бързо производство подсъдимият не може да получи най-тежкото предвидено в Наказателния кодекс наказание доживотен затвор. Очаква се присъда още днес или утре.

Убийството, което разтърси Шумен, стана на 4 септември 2011 година. На следващия ден трупът на Присиян Иванов бе открит в подземието на недостроения Търговски дом в центъра на града.

Извършителят Христо Сечински бе бързо установен и задържан. Още тогава той призна за убийството, като разказа пред полицаите, че пробол детето 8 пъти с нож, тъй като се скарали за 30 стотинки.

Сечински има психиатрично заболяване, но тройна съдебно-медицинска експертиза доказа, че съвсем ясно е осъзнавал извършваното деяние.

В деня след убийството отишъл отново при трупа на Присиян и го запалил, с цел да заличи следи.

Обвинението е по чл. 116, ал. 4 и 6 – за убийство с особена жестокост на малолетно лице.

#Христо Сечински #Кобрата #Присиян Иванов #Шумен #Наказателния кодекс #доживотен затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »