Участник в телефонна измама бе задържан

Участник в телефонна измама бе задържан
A A+ A++ A

Паричната сума, предмет на престъплението, е възстановена на пострадалата пенсионерка

 

На 9 ноември около обяд в РУ- Етрополе бил подаден сигнал за измамена по телефона 82- годишна жена от същия град. В телефонен разговор с непознат възрастната жена била въведена в заблуждение, че съдейства за залавянето на телефонни измамници, в резултат на което доверчиво е оставила на оградата на имота си плик с всичките си спестявания в размер на 1000 евро и 280 лева. В резултат на незабавно предприетите оперативно- издирвателни действия полицейските служители бързо установили и задържали извършителя. Откритата у 45- годишния етрополец парична сума била върната на измамената жена. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209 от НК. 

ОДМВР- София отново предупреждава: ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ ФИНАНСОВО СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ФУНКЦИИТЕ СИ!

При получаване телефонно обаждане с искане за пари под какъвто и да е предлог, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112, в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района Ви!

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"