ДБГ опитва да направи още по-голямо дясно обединение

ДБГ опитва да направи още по-голямо дясно обединение
ДБГ
A A+ A++ A

Само обединени можем да се преборим отново за демокрация. Трябва да има  незабавна промяна на модела на управление на страната, а единствените,  които могат да го постигнат са демократичните хора. Това заяви в Плевен Димитър Делчев, председател на „Движение България на  гражданите”. Днес по инициатива на ДБГ в града се събраха представители на всички  демократични партии, сред които БНД, ССД, ДСБ, БЗНС, Да България, СДС,  БДФ и др., за да отбележат 29 години от падането на комунизма у нас.

Председателят на ДБГ подчерта, че липсата на истинска парламентарна  опозиция води до деградация на демократичните ценности. Хората нямат  усещане, че има истинска справедливост. И ГЕРБ, и БСП подкрепят  настоящия модел, при който демокрацията бива подменена с фалшиви  ценности и еднолично управление, както в на държавно ниво, така и на  общинско, добави Делчев. Тук, в Плевен, винаги сме писали уроци, които „големите” политици да  прочетат. Тук 20 години управляват демократи и не смятаме да отстъпваме,  категоричен бе Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ. Има раздвижване вдясно и мисля, че скоро може да има добри новини за  сближаване на позициите, добави Зеленогорски.

Кметът на Плевен Георг Спартански, който беше подкрепен от всички десни  партии в града, коментира, че егото трябва да отстъпи крачка назад, а  игрите на лидери и лидерчета да бъдат прекратени, ако десните искат да  работят заедно за по-добра  България. Ние тук сме го постигнали и  работим заедно за по-добър Плевен, заяви Спартански. Представителите на десните партии се обединиха около необходимостта за  общи действия за постигане на общите цели за възстановяване на  демократичните принципи у нас.

По-късно днес започва Националният съвет на „Движение България на  гражданите” в Плевен, на който ще бъдат обсъдени подготовката за  европейските и местни избори и Бюджет 2019. Решенията ще бъдат представени на пресконференция в понеделник, 12  ноември, в София.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"