Гледат мярката на Николай Русинов – Чеци

Гледат мярката на Николай Русинов – Чеци
На 8 май Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение на Софийски градски съд и остави Чеци постоянно в ареста. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Софийски градски съд ще разгледа мярката за неотклонение на Николай Русинов – Чеци, който беше задържан за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, съобщиха от съда.

Николай Русинов беше задържан на 27 април 2012 г. и му бяха повдигнати обвинения за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина в София.

На 8 май Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение на Софийски градски съд и остави Чеци за постоянно в ареста, припомня Дарик радио.

35-годишният Николай Русинов бе задържан в късния следобед на 27 април на базата на резултати от експертизата, която е пристигнала от Австрия, по убийството на Яна Кръстева. Прокуратурата е повдигнала обвинение за убийство.

Русинов е задържан за 72 часа, посочи тогава директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Яна Кръстева бе открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли 2011 г. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион „Българска армия“ предната нощ.

Полицията тогава задържа Пламен Трифонов, заподозрян в съучастие за убийството. По тялото на убитата Яна, включително в областта на половите органи и краката имало косми с неговото ДНК.

Съдът прецени, че заподозреният трябва да остане в ареста, но по-късно беше пуснат на свобода.

Експертизата установи, че младата жена е починала от задушаване.

На 26 юли 2011 г. пък бе задържан и Николай Русинов от граничните власти на Летище София след пристигането му с редовен полет от Истанбул; по-късно той също бе освободен.

#Софийски градски съд #Николай Русинов #Чеци #Яна Кръстева #Борисовата градина #София #убийство #Австрия #комисар Валери Йорданов #СДВР #Пламен Трифонов #летище София #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници