102 от 131 влака не се движат

102 от 131 влака не се движат
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От общо 131 влака в цялата страна, които е трябвало да тръгнат по разписание или са били в движение от преди началото на стачката, са спрели 102.

Стачката на БДЖ продължава вече пети ден и над 80% от работниците и служителите на дружеството, които днес са на смяна, са взели участие в нея, съобщиха от Обединения стачен комитет на КТ „Подкрепа" и КНСБ.

19 влака, които са били в движение преди началото на стачката, до този момент не са стигнали до крайната си точка, като няма сведение на коя гара са спрели.

Към стачкуващите вчера служители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ днес са се включили и маневрените бригади на гара Плевен-запад и гара Калояновец.

Продължава стачката и по малките гари и спирки в страната.

Продължават и нарушенията на закона и провеждането на локаут от страна на ръководството на БДЖ, съобщават още синдикатите.

По думите им директорът на „Управление движение на влаковете и гаровата дейност“ – София, е упражнил натиск върху ръководителите на движение, които са обявили, че стачкуват, като им е забранил да спират влаковете.

Стачката е безсрочна и няма да бъде прекратена, докато не бъдат подновени преговорите между синдикатите и ръководството на Българските държавни железници.

Ефективните стачни действия засягат активната част на деня, като влаковете спират в периода от 8.00 до 16.00 часа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »