Метални шини пукат гуми на Прохода на Републиката

Метални шини пукат гуми на Прохода на Републиката
A A+ A++ A

Стърчащи, метални шини пукат гуми на прохода на републиката. Заради интензивния трафик през Хаинбоаз фуга на мост по трасето е аварирала.  Кога ще бъде ремонтиран пътя и колко са пострадалите, провери Мартин Георгиев.

Такова е състоянието на тази фуга, която свързва мост с пътя на прохода Хаинбоаз, край село Вонеща вода. Според полицията – така е от лятото.

„Ужасни шумове се чуват трясъци - на гуми, шаси, ходови части, тук на самия завой. Съединенията са много лоши и от тях стърчат метални железа и хората се оплакват”, казва Георги Николов от село Вонеща вода. Най-голямата цепнатина достига ширина от 40 сантиметра.

По този мост, където е повредената шина, през която преминават тежкотоварни автомобили, могат да се видят части от леки автомобили, тасове, парчета от различни видове гуми.

От областното пътно управление научиха от нас за проблема.

 „До този момент, в Областно пътно управление не са постъпвали сигнали или разпореждания от областна дирекция на МВР, конкретно за фугата до Вонеща вода, както и от граждани. Не са констатирани стърчащи метални шини, елементи на диталатационната фуга, както се твърди, че създават непосредствена опасност за възникването на пътно-транспортни произшествия”, заяви Петя Каразахова, директор на Областното пътно управление във Велико Търново.

Причината за отварянето на фугата, според пътната агенция, е несъобразената скорост. В този участък ограничението е 50 км/ч. Често обаче то не се спазвало.

„При спазване на ограничението, съществуващата повреда в диталационната фуга, не би довело до възникването на подобни инциденти”, казва още Каразахова.

От АПИ, вече са започнали почистване на Прохода и подготовката му за зимния сезон. Обещават, че в най-скоро време и фугата ще да бъде затворена. А според местните – тази работата не била сложна.

„Не е много труден този ремонт. Трябва един самосвал асфалт. Компетентните хора могат…но – безобразно е, наистина”, коментира Георги Николов.

„Надявам се, че до края на тази седмица, максимум до другата – ще бъдат изпълнени”, обещаха от пътното управление.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"