9000 деца, отпаднали от системата, са върнати в клас

9000 деца, отпаднали от системата, са върнати в клас
A A+ A++ A

Девет хиляди ученици, които са отпаднали от системата, са върнати в училище към началото на новата учебна година, отчете просветният министър Красимир Вълчев. Според него общият брой на върнатите в училище деца в последните две години - от началото на действието на Механизма за обхват на децата в училище, вече е 31-на хиляди. Обмисля се обаче по-строг контрол върху медицинските бележки и по-високи глоби за родителите, които спират децата си от училище. Министърът и учители очертаха и основните проблеми.


Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Липсата на култура, на уважение към образованието в една част от децата и техните родители.
Анжела Илиева, зам.-директор в ОУ "Н.Вапцаров ", с. Вълчитрън: Бащата в същия момент решава, че ще го запише в друго училище, в което няма да му държат сметка, че няма да ходи на училище, няма да му спрат детските. Децата се малтретират от родителите, вината не е в децата. Когато ходим по домовете, родителите в повечето случаи са в нетрезво състояние, налитат на бой, агресивни са.
Детелин Лунголов, директор ОУ "Н.Вапцаров ", с.Вълчитрън: Родителите трябва да бъдат санкционирани много сериозно и да бъдат убедени, че децата трябва да учат.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »