Павлова не хареса 3 км от Лот 4 на „Тракия”, няма да го пускат предсрочно

Павлова не хареса 3 км от Лот 4 на „Тракия”, няма да го пускат предсрочно
Министърът отправи апел към бизнеса да изгражда бензиностанции по протежение на цялата магистрала, като отговорните институции ще съдействат това да стане по-бързо. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Три километра от Лот 4 на автомагистрала „Тракия“ ще бъдат преасфалтирани, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след инспекция на трасето.

Причината не е заради качеството на сместа, а заради несъответстващи нива. Два километра циментова стабилизация и един километър асфалтово покритие ще бъдат премахнати, посочи тя, цитирана от bTV.

„Изпълнителят няма да може да пусне предсрочно обекта на 1 август, както беше заявил, но за нас е по-важно качеството. Надявам се следващите седмици и до края на август да се довърши участъкът и тези 17 км до Петолъчката да бъдат пуснати“, каза Павлова.

Най-голямото съоръжение по цялата магистрала – мостът над река Тунджа, вече е завършен.

Министърът отправи апел към бизнеса да изгражда бензиностанции по протежение на цялата магистрала, като отговорните институции ще съдействат това да стане по-бързо, защото не може по аутобана да няма нито една бензиностанция и на шофьорите да им се налага да влизат в населените места, за да зареждат.

Лиляна Павлова се обърна с призив и към мобилните оператори да подобрят обхвата на клетките си, тъй като на много места по трасето той се губи.

#Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #автомагистрала „Тракия” #Петолъчката #река Тунджа #магистрала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"