Спецсъдът остави в ареста шефът на ДАБЧ

Спецсъдът остави в ареста шефът на ДАБЧ
Facebook/Bato Haro
A A+ A++ A

Специализираният съд остави в ареста председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев, предаде БГНЕС. Повече от четири часа Специализираният наказателен съд разглежда днес мерките за неотклонение на задържаните и обвинени за корупционния скандал с български документи началник и служители на Държавната агенция за българите в чужбина.

В ареста остават и главният секретар на агенцията Красимир Томов, както и третият, за когото прокуратурата поиска вземане на мярка “задържане под стража” - Марко Стойов. Четвъртата обвиняема бе освободена още в сряда срещу парична гаранция заради здравословното й състояние и заради отзивчивостта пред разследващите.

Съдът уважи искането на прокуратурата поиска за постоянен арест за председателя на агенцията Петър Харалампиев, на главния секретар Красимир Томов и на Стойов. Според обвинението престъпната схема за подкупи, срещу които се издават удостоверения за български произход е започнала да действа още от юли миналата година, когато Харалампиев е оглавил агенцията. Заместник-главният прокурор Иван Гешев определи разследването и корупцията в ДАБЧ като "без аналог в новата ни история".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »