Страхотните волейболисти на България разгромиха Полша

Страхотните волейболисти на България разгромиха Полша
С тази победа България вече се класира за елиминационната фаза на Олимпийския турнир, а следващият мач от групата на българските волейболисти е на 2 август с тима на Австралия. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Българският национален отбор по волейбол записа втора поредна победа на Олимпиадата в Лондон, след като надигра категорично един от фаворитите в турнира Полша с 3:1 (25:22, 29:27, 13:25, 25:23).

Поляците бяха абсолютен фаворит в срещата, след като преди по-малко от месец триумфираха в Световната лига, а в първия си мач в Лондон записаха успех над Италия, но това не им помогна и те бяха наказани от изключително мотивираните възпитаници на Найден Найденов.

Дружина Полска поведе в началото на първите два гейма, но в края и на двете части „лъвовете“ демонстрираха много силна игра и заслужено поведоха с 2:0.

Българите свалиха темпото в третия гейм и поляците намалиха изоставането си, но в четвъртата част нашите спортисти бяха по-добри и не оставиха шансове на съперника си.

Страхотен мач за българския отбор изнесоха диагоналът Цветан Соколов, който бе неудържим в атака и на сервис, както и либерото Теодор Салпаров.

С тази победа България вече се класира за елиминационната фаза на Олимпийския турнир, а следващият мач от групата на българските волейболисти е на 2 август с тима на Австралия, след което имат двубои с Аржентина и Италия.

#Лондон 2012 #волейбол #България #Полша #Олимпиада #Лондон #Италия #Найден Найденов #Цветан Соколов #Теодор Салпаров #Австралия #Аржентина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници