Увеличиха присъдата на Лазар Влайков

Увеличиха присъдата на Лазар Влайков
A A+ A++ A

Окръжният съд в Пазарджик определи 4 години затвор за бившия председател на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков.

Той е обвинен в това, че не е упражнил контрол върху притежавания от него пистолет, с който 6-годишно дете смъртоносно простреля собственик на заведение. Инцидентът стана в края на август миналата година по време, когато Влайков и приятели са празнували рожден ден.

По време на празника компанията стреляла с газови пистолети. В разгара на празненството Влайков извадил и бойния си "Глок", който, незнайно как, попаднал в ръцете на шестгодишното момче. Експертизи доказаха, че смъртоносният изстрел е произведен именно от детето. Заради това, че не е опазил оръжието си, през месец май тази година Районният съд в Пазарджик определи 3 години и 4 месеца ефективна присъда за Влайков, като съдебният процес беше по съкратената процедура.

Преди две седмици Влайков обжалва присъдата с искане за намаляване. От своя страна прокуратурата поиска максимално увеличаване. Окръжният съд уважи иска на обвинението. Присъдата е окончателна.  

В момента Влайков е независим общински съветник в Септември, след като ГЕРБ сне доверието си от него.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"