Цветанов: Има голям недостиг на квалифицирана работна ръка

Цветанов: Има голям недостиг на квалифицирана работна ръка
A A+ A++ A

За мен е изключително важно, че днес присъстват имена, които допринасят за авторитета на страната ни и участват активно в развитието на цифровия пазар. Прави впечатление, че имаме недостиг на работна ръка в тази сфера. В момента най-големият недостиг е на квалифицирана работна ръка, затова усилията се насочват към обучението на такива кадри. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на кръгла маса: „Технологии и цифров единен пазар: възможности и предизвикателства“, предаде Novini.bg.

Той посочи, че е изключително важно да се проведе смислен диалог, а не да има политическо противопоставяне без да се предлага алтернатива. „Страната ни се нуждае от един граждански диалог, който да покаже какви са възможностите ни и да постигнем по-голям коефицент на полезно действие. Убеден съм, че това което започнахме, ще даде добри резултати“, посочи Цветанов.

По думите му, имаме капацитет да отговорим на потребностите и необходимостите на ЕС в сферата на цифровия пазар. "Убеден съм, че с кръглите маси, което правим ще подпомогнем образователния процес за различните възрастови групи", каза Цветанов и допълни, че ученето през целия живот е изключително важно.

#Цветанов #кадри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"