Посланикът на Израел: За влошаване на отношенията между България и Израел не може да се говори

Посланикът на Израел: За влошаване на отношенията между България и Израел не може да се говори
Посланикът на Израел Шаул Камиса-Раз се срещна със здравния министър Десислава Атанасова в Министерството на здравеопазването. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За влошаване на отношенията между България и Израел вследствие на атентата в Бургас не може да се говори, заяви израелският посланик в страната Шаул Камиса-Раз.

„Това, което е написано в „Ню Йорк таймс“, е написано от хора, които не мислят доброто на България, които нямат реална представа за положението на нещата“, каза посланикът на Държавата Израел у нас Н. Пр. Шаул Камиса-Раз, предаде репортер на БГНЕС.

Израелският посланик бе помолен да коментира публикации във влиятелното американско издание, че отношенията между България и Израел са застрашени след атентата в Бургас. Шаул Камиса-Раз разговаря със здравния министър Десислава Атанасова в Министерството на здравеопазването.

Преди да направи коментара си по темата, посланикът на Израел подчерта, че терористичният акт няма да промени плановете и живота и адекватният отговор на тероризма ще бъде засилване на сътрудничеството във всички области.

За да опровергае тезата на „Ню Йорк таймс“, той каза, че отношенията между двете страни са изключително топли и добри, и припомни посещението на израелския министър на туризма у нас, посещението на българския енергиен министър в Израел, което тече в момента.

„Място за такива съмнения по отношение на отношенията между България и Израел просто няма“, каза Н. Пр. Шаул Камиса-Раз. Той се мотивира и с предстоящата междуправителствена среща, на която ще присъстват правителствата и на двете държави.

„Как може при това положение да се говори за влошаване на отношенията“, заяви той.

#Ню Йорк Таймс #Бургас #атентат #отношения #Израел #България #посланик на Израел в България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »