Медии „убиха“ Брад Пит

Медии „убиха“ Брад Пит
Според новинарския сайт Global Associated News Брад е загинал в инцидент, докато карал сноуборд в Швейцария. Снимка: nationalpost.com
A A+ A++ A

Слух, че Брад Пит е мъртъв, обиколи планетата за по-малко от час.

Бързо стана ясно обаче, че холивудската звезда е поредната жертва на интернет шегаджиите, които напират да пускат фалшиви съобщения за смъртта на някоя знаменитост, предаде „Стандарт“.

Според новинарския сайт Global Associated News Брад е загинал в инцидент, докато карал сноуборд в Швейцария.

После „Туитър“ подхвана черната вест и я препредаде в милионен тираж. Слава Богу, холивудското златно момче е живо и здраво, за пореден път оцеля от фалшиви слухове за смърт.

Същото се случи с колегите му Чарли Шийн, Крисчън Слейтър, Адам Сандлър, Шер. Но съобщението за мнимата кончина на Брад стана най-четеният пост в „Туитър“.

В интернет живота си изгубиха също и Еди Мърфи, Арета Франклин, Линдзи Лоън. Постове за смъртта на великия Габриел Гарсия Маркес, както и на тийн звездите Джъстин Бийбър, Бритни Спиърс и Тейлър Суифт също стреснаха почитателите им. Много от фалшивите новини идват от новинарския сайт Global Associated News, който носи отговорност и за „убийството“ на Том Ханкс.

Собственикът на уеб страницата Рич Хувър обаче се защитава умело с аргумента, че става въпрос за свободна преса, освен това информациите били в жанра черна комедия.

#Брад Пит #мъртъв #новина #слух

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »