Основен свидетел промени показанията си по делото “Иванчева”

Основен свидетел промени показанията си по делото “Иванчева”
A A+ A++ A

Арх. Румен Русев, който в момента е кмет на район “Младост” обяви днес в съдебната зала, че не си спомня Иванчева да му е оказвала натиск. За срещите му със строителния предприемач Александър Ваклин добави, че няма спомен да му е казал, че ако му предвижи преписката ще се лиши от работата си, информира Столица.бг

Припомняме, че Ваклин е основен свидетел по делото срещу бившия кмет на район “Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Обвиненията срещу Иванчева и Петрова са за получаване на подкуп от строителния предприемач, за да му предвижат преписка за строеж.

На предишно заседание Ваклин заяви, че се е срещал с Русев, който тогава бил заместник-кмет в района, и му е казал, че не може да му предвижи преписката, защото ще си загуби работата. Тогава Русев обяви, чекогато е отишъл в общината е имало 1200 забавени преписки.

Другата седмица ще стане ясно дали Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще се приберат у дома. Специализирания наказателен съд  промени мерките им за неотклонение, защото има разпитани свидетелите, на които те биха могли да повлияят, ако са извън ареста.

Прокурорът Илиян Рангелов каза, че очакват отмяна на определението, след като го оспорят. Адвокат Емануил Йорданов обяви, че задържането под стража притиска обвиняемия да се признае за виновен.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »