Хванах фалшиви парфюми на "Капитан Андреево"

Хванах фалшиви парфюми на "Капитан Андреево"
A A+ A++ A

Парфюми и тоалетни води с логата на световноизвестни марки са задържани от митнически служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

Стоката е открита при проверка на лек автомобил с румънска регистрация, влизащ от Турция. Колата е била отклонена за щателна митническа проверка. Шофьорът, румънски гражданин, който пътувал сам, заявил, че не пренася стоки за деклариране.

При инспекцията обаче във всички възможни естествени кухини на автомобила - в таблото, пода, седалките, вратите, калниците, както и в няколко куфара, са били намерени общо 1419 парфюма и тоалетни води със знаците на световноизвестни брандове.

Парфюмите и тоалетните води са били задържани, както и автомобилът, послужил за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт, а по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

От началото на годината досега на Капитан Андреево за задържани 32 000 парфюма и тоалетни води, сочи статистиката на митницата.

Повече от 90 процента от спрените аромати са иззети във връзка с нарушаване на регламента за защита на правата върху интелектуалната собственост.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"