И Григор Димитров приключи участието си на Олимпиадата в Лондон

И Григор Димитров приключи участието си на Олимпиадата в Лондон
Григор Димитров не успя да преодолее Жил Симон във втория кръг на Олимпийския турнир. Снимка: tennis24.bg
A A+ A++ A

Най-добрият български тенесист Григор Димитров отпадна във втория кръг на олимпийския турнир по тенис за мъже, след като изигра слаб мач и загуби от Жил Симон с 3:6, 3:6.

13-ият в света французин отвя първата ракета на България точно за 60 минути, записвайки четвъртата си победа от 4 мача срещу българина, предаде БГНЕС.

Играта на Гришо не спореше, той допусна много грешки и с изключение на няколко епизодични проблясъци не можа да демонстрира качествата си. Симон реализира 7 аса в двубоя срещу 2 на Димитров.

27-годишният френски тенисист проби сервиса на нашия на 4 пъти от 6 възможности, докато хасковлията стори това само веднъж. Възлов в първия сет се оказа пробивът на Симон в седмия гейм, след който той поведе с 4:3 и след това спечели 6 поредни гейма. Във втория сет при 5:3 за французина Гришо спаси четири мачбола, но не успя да сътвори обрат.

Така Димитров записа първа победа за България в мъжкия тенис на Олимпиада, но приключва участието си в престижната надпревара, подобно на Цветана Пиронкова, която загуби от Флавия Пенета по-рано в понеделник.

Двамата българи могат да продължат участието си на Олимпиадата, ако получат „уайлд кард“ за надпреварата на смесени двойки.

#Григор Димитров #Гришо #Жил Симон #Олимпиадата в Лондон #Лондон 2012 #Олимпийски игри #тенис #тенис турнир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"