НФСБ смята, че има медийна манипулация с думите на Симеонов

НФСБ смята, че има медийна манипулация с думите на Симеонов
A A+ A++ A

„Националният фронт за спасение на България остро осъжда манипулацията на думи на вицепремиера Валери Симеонов и използването на децата с увреждания за политически цели, а именно дестабилизация на правителството“. Това се казва в позиция на партията, изпратена до медиите.

В интервю Симеонов коментира за майките на деца с увреждания, че са „…една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях...".

Думите му станаха причина за искането на неговата оставка.

От Брюксел премиерът Бойко Борисов се извини от името на цялото правителството, а още вчера във „Фейсбук” Симеонов написа, че не се отказва от нито една своя дума.

„НФСБ не поставя под въпрос болката на всички майки на деца със специални потребности или съдбата на всички хора с увреждания в България. Лидерът на НФСБ също не е поставял под съмнение здравния статус на безспорно болните деца, но с израза „уж“ се е възмутил от недопустимия стремеж на някои майки-лидери на протеста и председатели на опозиционни партии да използват нещастието на тези деца за комерсиални и политически цели”, се изтъква в позицията.

От партията са категорични, че злоупотребата с нещастието на децата с увреждания е недопустима. НФСБ настоява тези най-уязвими членове на нашето общество да не бъдат използвани за политически цели под никаква форма, се посочва още в съобщението.

„Проведената лъжлива медийна кампания, ваденето на думи от контекста, безсрамното яхване на проблема с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията начело с БСП е позор за парламентаризма и политическия живот в България“, изтъкват също от НФСБ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"