Нов пожар пламна в Хасковско

Нов пожар пламна в Хасковско
През последното денонощие екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на 273 сигнала в различни райони на страната. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

150 декара гора гори в близост до хасковското село Брягово.

Сигналът за пожара е подаден в 16 часа. Пламъците са близо до първите къщи на селото, съобщи БНР.

През последното денонощие екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на 273 сигнала в различни райони на страната, като са били потушени общо 231 пожара и са извършени 36 спасителни дейности, съобщиха от МВР.

Ограничен е пожарът в местността Червената локва, община Вършец. Екипи на пожарната гасиха огъня през цялата нощ. Засегнати са около 60 декара сухи треви и друга ниска растителност в землищата на областите Монтана и Софийска.

Около 200 декара сухи треви, храсти, нискостеблена гора изгоряха при пожар в понеделник сутринта край ГКПП – Станке Лисичково, на българо-македонската граница над Благоевград, предаде БГНЕС.

Към 10 часа огънят бил ограничен, за да не навлезе в гората, но излезлият вятър разпалил отново долния край на пожара.

Пожарът в Сакар планина е окончателно загасен в неделя към 13:20 часа. Той засегна сухи треви, храсти и смесена гора в землищата между селата Главан, Българска поляна и Черепово, община Тополовград и община Гълъбово.

При пожара са унищожени 300 дка смесена гора и 3200 дка лесонепригодни площи. Спасена е 3000 дка иглолистна гора.

#пожар #пожари #Хасковско #гора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »