Ананиев: Здрав вот не се прави с болни аргументи

Ананиев: Здрав вот не се прави с болни аргументи
A A+ A++ A

Здрав вот на недоверие не се прави с болни аргументи, каза министрът на здравеопазването Ананиев.
Той поздрави българските лекари за техния празник и им благодари за спасените животи. Той направи това от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за вота на недоверие срещу кабинета Борисов 3.

Преди 11 месеца и 9 дни, когато НС ме избра за министър на здравеопазването казах, че здравеопазването няма цвят и обещах да работя в консенсус с разбиране и добра комуникация с всички.
Първото обвинение, че не съм изпълнил своето обещание беше един от мотивите на Нинова, каза той.

В продължение на две седмици преди националната кръгла маса проведох работни разговори с всички заинтересовани институции.

В тези разговори имаше само две организации, които се противопоставиха срещу промяна - пациентските организации и синдикатите. Всички останали казаха, че това е добро начало, което трябва да продължим, посочи министър Ананиев.

Искам когато тръгна към НС и МС зад мен да стоят всички тези организации.
След като се формира определено мнение за системата на здравния модел и как да се върви напред ще направим втора кръгла маса, на която да представим резултатите, тогава ще имам основанието да тръгна към правителството, посочи министърът..

По думите му Нинова не може да прави срещи с 2-3 организации и да излиза и да представя нещата не така както са били вътре в залата.

Това е нечество, каза Ананиев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »