Шестима адвокати отказаха да защитават Северин Красимиров

Шестима адвокати отказаха да защитават Северин Красимиров
A A+ A++ A

Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова ще бъде отведен днес в Русе. Там ще му бъдат повдигнати обвиненията, които вече му бяха предявени задочно. Северин Красимиров вчера беше екстрадиран от германските власти в България, предаде БНТ.

До последно конвоирането на Северин Красимиров се пази в пълна тайна. Очаква се той да пристигне с микробус на охрана на съдебната власт и да влезе в следствения арест за разпити. Там го очакват наблюдаващите прокурори, за да му повдигнат двете обвинения - за изнасилване и убийство, извършено по особено жесток начин.

По-рано шестима адвокати отказаха да защитават Северин. Очаква се това да направи адвокат Иван Дойнов.

Северин ще се изправи пред Окръжния съд утре, за да му бъде разгледана мярката за неотклонение и да бъде задържан за постоянно в ареста. Вероятно до дни ще му бъде изготвена и психиатрична експертиза.

Помещението, в което ще бъде настанен Северин, отговаря на европейските изисквания, тъй като преди две години в следствения арест в Русе е правен ремонт.

В същото време, за да няма напрежение, жандармерията остава в двата ромски квартала „Тракцията" и „Селеметя", където за последно е живял Северин.

А близките на Виктория очакват най-тежкото наказание за Северин - доживотен затвор.

#Русе #адвокати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай