Ден на траур в Крим

Ден на траур в Крим
A A+ A++ A

Траур в Русия след вчерашната трагедия в колеж в град Керч. Броят на загиналите достигна 20 души, всички жертви вече са разпознати. 15 от тях са ученици, петима - преподаватели. Мотивите на 18-годишния нападател остават неясни. Днес ще се състоят церемонии в памет на загиналите, предаде БНТ.

18-годишният Владислав Росляков купува своята ловна пушка „Бекас“ малко, след като навършва пълнолетие. Според руските закони, за да притежаваш ловно оръжие не се изисква да си преминал специален курс. Знае се, че баща му напуска семейството преди много години. Майка му - медицинска сестра го отглежда сама. Трудно понесла мисълта, че нейният син стои зад ужасяващото нападение.

Самият Владислав минавал за кротък младеж, имал среден успех в колежа, няколко пъти бил задържан, след като пил бира с приятели. Как и защо решава да извърши покушението, остава въпрос без отговор.

Сергей Акьонов, губернатор на Крим: Това е трагедия, каквато никой от нас не е виждал и не би си помислил, че ще се случи. Шокирани сме от факта, че човек от Керч е способен да извърши подобно нещо. Правим всичко по силите си да помогнем на близките на загиналите и пострадалите.
14 от убитите са ученици, почти всички - непълнолетни. Загинали са и петима служители на колежа. Семействата на жертвите ще получат по 1 млн. рубли, а пострадалите - по 500 хиляди. 44-ма души остават в болница, 11 са в тежко състояние.

Тази сутрин в Керч се проведе траурна церемония в памет на загиналите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »