Банско се подготвя за зимния туристически сезон

Банско се подготвя за зимния туристически сезон
A A+ A++ A

Усилено вече се правят резервации както за студентския празник, така и за Коледа и Нова година в зимния ни курорт Банско. Част от хотелите са заети на 100% за декември месец, като резервациите са направени най- вече от чужденци, които съчетават карането на ски с празниците.

В хотелите в Банско ремонтите вече почти навсякъде са приключили и са готови да посрещнат своите гости. За студентския празник хотелите в Банско предлагат предимно две нощувки с включена празнична вечеря, ди жей и ползване на спа услуги. В 4 и 5-звездните хотели пакетите за един човек струват около 190 лв.

Айше Медарова, управител на хотел: Обикновено ние като по- висок категориен хотел правим подбор на студентите, които правят записване до нас, университета, на опита, който имаме. За съжаление, не всички студенти отиват да се забавляват, но се случват и ексцесии по време на престоя им.
Някои от механите в курорта пък предлагат ваучери за вечеря на различна стойност, като студентите могат сами да избира храната и напитките, които да бъдат включени.

Юлия Попова, управител на механа: Ние сме местен бизнес, тук сме събрали сдружение , което обединява местните традиции с напитки и харни и работим усилено за утвърждаването им в по- дългосрочен аспект. Разбира се, че харесват местната кухня.
Много от студентите предпочитат големите хотели, къде получават пакети от повече услуги на едно място и така не им се налага да излизат.

Юлия Попова, управител на механа: Ние, така да се каже, едва ли не, се домогваме до туристите, които главно присъстват в големите хотели, но това е въпрос на желание на местния човек да утвърди своите позиции в бъдеще.
От туристическия бранш казаха, че очакват ръст на посетителите тази зима. Като за Нова година и Коледа на много места вече базите за настаняване за запълнени.

Айше Медарова, управител на хотел: За Нова година имаме 5 дневни пакети, които включат и новогодишна- празнична вечеря, имаме и богата програма, включва различни стилове и различни неща, които ще се случват на 31 декември. За Коледа също имаме почти 100 % запълняемост. Основно за Коледа, това е гръцки пазар.
Туристите в Банско през зимните месеци основно са от съседните на нас държави, но се увеличава броят и на англичаните, които избират курорта за почивка. Българите обикновено правят резервациите си в последния момент, коментират от бранша.

Общината е готова, категоричен е кметът на града Георги Икономов. Той заяви, че по-скоро не очаква ръст на туристите и не бива да се залага и занапред ръст на туристите, а на качеството.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »