МВР със засилени проверки над товарните автомобили и автобусите

МВР със засилени проверки над товарните автомобили и автобусите
A A+ A++ A

От днес до 21 октомври 2018 г. на територията на всички държави членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ще бъдат извършени засилени проверки над товарните автомобили и автобусите, съобщиха от МВР.
 
Проверките ще се правят по метода "широкообхватен контрол" и ще се следи за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса. Те ще се осъществяват съвместно със служители на Криминална полиция и на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".
 
На място ще се следи за нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.
 
Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите, допълват от МВР.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »