Софийският зоопарк отбелязва Европейската нощ на прилепите

Софийският зоопарк отбелязва Европейската нощ на прилепите
A A+ A++ A

Европейската нощ на прилепите ще бъде отбелязана днес в Софийския зоопарк, съобщиха от фондация "Наука за природата".

От 15.00 ч. ще се състои второто за София събитие, част от 22-та Европейска нощ на прилепите. Събитието се организира от Фондация "Наука за природата", съвместно с "Фортис Визио" ЕООД и Националния природонаучен музей при БАН.

Освен да се насладят на постоянната изложба "Тайнството на прилепите", всички гости ще имат възможност да научат интересни факти за единствените летящи бозайници и да получат отговор на въпроси като "Какво да правим, ако в дома ни попадне прилеп?". За най-малките посетители има предвидени много изненади, както и различни работилници, в които те ще могат да рисуват и оцветяват, да си направят сами маска на прилеп, самите те да бъдат нарисувани като прилепчета, като междувременно научават много за малките ни летящи приятели.

Всичко това ще се случи на входа на зала "Аквариум, терариум и големи котки" на Софийския зоопарк, като в самата зала може да бъде разгледана прилепната изложба.

Нощта на прилепите в Софийския зоопарк се организира с финансиране от Европейския съюз, предоставено по програма LIFE в рамките на проект "Живот под един покрив".

Събитието е част от усилията на организаторите за повишаване на обществената осведоменост относно важността на прилепите за екосистемите, нуждата от тяхното опазване, развенчаване на съществуващите негативни митове и преодоляване на човешкия страх към тези малки бозайници.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай