Възможни са нови обвинения за смъртта на Яна

Възможни са нови обвинения за смъртта на Яна
Снимка: 24 часа
A A+ A++ A

Прокуратурата не изключва възможността след събиране на допълнителни доказателства за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина да бъдат повдигнати и други обвинения.

Това заяви на пресконференция говорителят на Софийска градска прокуратура Маргарита Немска, предаде БТА.

По думите й следите за убийството са разнопосочни. На местопрестъплението е открит биологичен материал от повече от две лица и различен от този на жертвата.

Единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева, Пламен Трифонов, бе пуснат от ареста миналата седмица, тъй като съдиите прецениха, че към момента липсва обосновано предположение, че той е извършителят на убийството.

По разследването са разпитани над 30 свидетели и са назначени над десет експертизи. Сред тях е и психиатричната експертиза на Николай Русинов, който е бил с Яна в нощта на смъртта й. Резултатите от нея обаче все още не са готови.

Николай Русинов, който се укриваше известно време, преди да се предаде на разследващите органи, е разпитван единствено като свидетел.

Според неговите показания той е бил с Яна до 6 ч. сутринта в парка, а след като си тръгнал, тя все още е била жива.

Версията му обаче противоречи на резултатите от съдебно медицинска експертиза, която сочи, че смъртта на Яна е настъпила в периода между полунощ и 4.00 часа сутринта.

#Яна Кръстева #Софийска градска прокуратура #Борисовата градина #говорител на Софийска градска прокуратура #Маргарита Немска #убийство #Николай Русинов #Пламен Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »