След истерията в Русе: Нинова иска разговор, равносметка

След истерията в Русе: Нинова иска разговор, равносметка
A A+ A++ A

Първоначалните критични реакции на чуждите политици за убийството на Виктория Миринова показват отношение към България и трябва да се положат усилия, за да се изчисти имиджът на страната ни, смята червената шефка Корнелия Нинова.

Веднага след като се разбра, че е нападната Виктория, коментарите зад граница бяха насочени основно към това, че в България се убиват журналисти.

След като стана ясно, че нападението е извършено от 21-годишния Северин Красимиров и най-вероятно няма никаква връзка с професията на убитата, премиерът Бойко Борисов събра посланиците на страните от ЕС, за да ги информира за случилото се, но чуждите дипломати запазиха мълчание.

Според Нинова, която отказа да коментира дали реакциите са били преувеличени, важно било, че са били масови.

"За мен по-скоро трябва да има тук при нас равносметка, анализ, разговор защо се случи това. Отговорът е недоверие от българските граждани към институциите, може би и недоверие отвън към справянето с проблемите", допълни соцлидерката.

А по повод на страха на ромите от квартал "Тракция" в Русе, където група от 15-20 мотористи нахлу снощи, Нинова призова политиците да положат максимални усилия, за да не се допуска етническо напрежение.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »