175428 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38133 абоната       |      
USD 1.74519| EUR 1.95583| GBP 2.19707|
In English На русском
Вход

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитИЗБОРИ 2019

Размер на шрифта:   

Павлова остава министър до края на еврошефството на Австрия

12 октомври 2018, петък / 13:28; Коментари: 0
Send to Kindle
Павлова остава министър до края на еврошефството на Австрия

Лиляна Павлова ще бъде министър, докато не приключи европредседатеството на Австрия. Това стана ясно от отговора на министър-председателя Бойко Борисов на въпроса на червения депутат Антон Кутев, който пита какви са функциите на министър Павлова, предвид че европредседателството ни е приключило на 30 юни.

"Припомням, че България е част от триото - Естония, България и Австрия и към настоящия момент работи в непрекъсната координация с Естония и Австрия по приетите програми. Уверявам, че функционалните задължения не приключват с официалното закриване на българското председателството, а с края на председателстването на триото", отсече Борисов.

Той добави, че Павлова е председател на съвета по европейските въпроси към МС. Борисов уточни и че министър Павлова координира 7-мата годишна среща между ръководителите на страните от Централна и Източна Европа и Китай. На 20 октомври в София ще бъде домакин и на срещата между местните лидери на 16+1, което също е част от инициативата за сътрудничество между Китай и Централна и Източна Европа.

"В заключение след приключване на ангажиментите на България в изпълнението на триопрограмата ще бъдат предприети необходимите действия по закриване на министерството", каза министър-председателят.

Соцдепутатът Антон Кутев не остана доволен от отговора и настоя, че не е разбрал какви са задълженията на Павлова и връзките й с Китай.

Той настоя и че в много председателстващи страни няма министър, а задълженията се изпълняват от действащи министри.

"Вие ми казвате, че докато върви тройката, ще имаме министър. Начело стои Австрия и тя няма министър, а ние имаме. Да им предложим те да поемат разходите?", попита Кутев и настоя, че всичко, което премиерът е изброил е във възможностите на външния министър.


ђеклама:
» Абонирай се безплатно за НОВИНИТЕ всеки ден
Разпечатай | Изпрати | Абонирай се за дума
» Напиши статия и ти
Реклама:
Реклама:

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО