Иновативната компания за планиране на инфраструктура SIXENSE Group стъпи у нас

Иновативната компания за планиране на инфраструктура SIXENSE Group стъпи у нас
Sixense
A A+ A++ A

Като развиваща се европейска страна, България от доста време е поела по пътя на модернизация и подобряване на своята разрушаваща се или отсъстваща инфраструктура. След присъединяването към ЕС може да се види значителен напредък в тази посока. Европейските фондове променят облика на столицата, но също така и по-малките населени места. Това води до цялостен растеж и възможност за частния бизнес да се присъедини към метаморфозата, която се случва в страната.

Всичко това звучи чудесно, но има и уловка - България е бивша социалистическа държава, преминала през дълъг и труден преходен период. След изграждането на нова енергийна и транспортна инфраструктура до 1960 г., производството става доминиращ сектор на икономиката. Това означава, че критичната инфраструктура на страната е доста стара. През 90-те години процъфтяващата конструкция и желанието на България да настигне глобалните тенденции води до бърза и донякъде разнообразна инфраструктура. Съществуващият стареещ инфраструктурен пейзаж е предпоставка за допълнителна бдителност и внимателно планиране на всеки нов проект. Имайки предвид факта, че много от последните такива проекти не е сигурно доколко са проведени по такъв съобразителен начин, можете да си представите проблемите с поддържането и увеличаването на сложността на инфраструктурата в България.

Може би е настъпил моментът България да отвори нова глава на просперитет и иновации с интелигентно строителство и идването на SIXENSE Group в страната може да се разглежда като символичен старт на тази нова главаКомпанията предлага експертни и цифрови решения, посветени на структурите, почвите и околната среда.

Инженерство, мониторинг, софтуер, дигитализация... SIXENSE предлага специализирани решения, покриващи целия жизнен цикъл на инфраструктурата от строителство и поддръжка до демонтаж / разрушаване. Разработването на решения за управление на цифрови активи и техният опит в управлението на данни са направили SIXENSE световен лидер в тези технологии.

 

 

 

SIXENSE предлага изчерпателна и пълна гама от услуги, съчетаваща специалностите на компанията, за да отговори тя на специфичните изисквания на клиента. Тези решения помагат за по-добро разбиране, анализ, прогнозиране, оптимизиране и поддържане на инвестициите.

 

1. Сгради 2. Функционални съоръжения 3. Транспортна инфраструктура 4. Водна инфраструктура 5. Енергийна и ядрена инфраструктура 6. Нефтена и газова инфраструктура 7. Околна среда 8. Минна инфраструктура

 

 

SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща дейност в 20 държави, включително Франция, САЩ, Великобритания и Хонгконг. В нея работят повече от 600 души, както и 450 инженери. Компанията има три вътрешни лаборатории за материали, покрития и мехатроника.

Сегашното състояние на нещата в България

Ако погледнем бъдещите проекти в страната, става ясно, че неизбежната трансформация задължително ще засегне различни сектори. Новите влакове на БДЖ ще пътуват от София до Бургас за 3 часаНо, за да се постигне това, старата железопътна инфраструктура трябва да бъде напълно адаптирана, а модернизирането, частично обновяване на само няколко секции, не е достатъчно.

С оглед на мащабните инфраструктурни строителни проекти и ремонтните работи, които се извършват на ключови булеварди, улици и обществени пространства в централната част на СофияМинистерството на културата трябва да инспектира състоянието на сградите, обявено за недвижимо културно наследство. Но проверките най-вероятно ще покажат, че сградите се нуждаят спешно от ремонт, тъй като до този извод могат да стигнат и непрофесионалисти, които просто се разхождат в центъра на столицата.

Премиерът Борисов изрази безпокойството си от състоянието на мостовете и заяви, че България ще ремонтира оръжения след трагедията с виадукта Моранди в Генуа.

Кирил Войнов, бившият главен директор на Национална служба "Пожарна и аварийна безопасност", заяви, че 858 язовира в България се нуждаят от ремонт.

Българското правителство обяви решинието си да отпусне 15 млн. лева от държавния бюджет на Столична община, като сумата ще бъде използвана за частично финансиране на първите две фази от изграждането на линия 3 на софийското метро. И това се случва, защото Столична община планира да извършва 40% от транспортирането на пътници в градския транспорт чрез метрото до 2019 г.

Това са само няколко примера от различни области, в които интелигентното изграждане на мащабна инфраструктура в България ще бъде от жизненоважно значение за устойчивото в бъдеще и списъкът продължава.

В този контекст идва SIXENSE с необходимите решения и опит.

Четирите области на специализация на компанията са инженерство, мониторинг, софтуер и цифровизация. Всяка стъпка от начало до край е внимателно анализирана и това може да се види от безупречното реноме от работата по проекти на световна нивокато тук са само няколко примера:

1. Crossrail в Лондон, който в момента е в процес на изграждане.

2. Язовирната стена в Плавинас, Латвия.

3. Третият мост на Босфора в Турция

4. Проектът Гранд Париж за железопътен транспорт

5. Пътна инфраструктура в Румъния

6. Смитсонов институт, САЩ

Извличането на огромни количества данни, които в последствие се използват за осигуряване на най-подходящите решения, е в основата на успеха на SIXENSE. Понякога изчисляването на сантиметри, замяната и използването правилно на няколко килограма от определени материали, прави работата по проекти неописуемо по-ефективна. Спестяването на разходи и оптимизирането на графиците е само част от значението на този процес. Тъй като подобрената безопасност и предотвратяването на сериозни грешки в развитието на инфраструктурата могат да се разглеждат като основна полза от услугите, предлагани от SIXENSE.

 

*Информациятаи материалитевтазистатиясапредоставениотпартньор на Novinite.bg

 

SIXENSE GROUP е от световна класа с над 20-годишен опит и глобално присъствие на 5 континента, 20 страни с 600 мултикултурни специалисти, предлагащи цифрови услуги и специализирани решения за мониторинг на инфраструктурата, почвата и околната среда.

Компанията разполага със солидни експертни познания и ноу-хау за подпомагане на клиенти да определят количества, диагностицират и управляват геотехническите, структурните и екологичните рискове, свързани с различните видове инфраструктура на всички етапи: проектиране, изграждане и експлоатация през целия жизнен цикъл.

SIXENSE GROUP предоставя поддръжка на проектанти на инфраструктура, строители, мениджъри на активи и собственици, които успешно преодоляват рисковете и оптимизират своите инвестиции.

 

Фирмени контакти:

SIXENSE GROUP

Франция:

Soletanche Freyssinet

280 avenue Napoléon Bonaparte

92500 Rueil Malmaison

webwww.sixense-group.com/en/


България :

110 Simeonovsko shosee Blvd,

Sofia 1700, BULGARIA 

Contact person : Renel Dobre

E-mailrenel.dobre@sixense-group.com 

Mobile : +359 878 359 878

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"