Коментира се въвеждането на часове по антикорупционно поведение в училище

Коментира се въвеждането на часове по антикорупционно поведение в училище
A A+ A++ A

Въвеждането на обучение по антикорупционно поведение обсъждаха на специален форум представители на различни държавни институции. Негов съорганизатор е новата Антикорупционна комисия и пред участниците в конференцията председателят й Пламен Георгиев призова за промяна на манталитета, че "властовата позиция върви с облагите":

“Това няма да бъде бърз процес, ще отнеме едно-две поколения. Такъв е примера и в страните, в който е въведено. След 10 или 20 години, вярвайте ми ще има много сериозни резултати, които ще се виждат от цялото общество. Всички други мерки вървят успоредно с тези, които ние предприемаме. Това за мен е много важно, защото това са т.нар. меки мерки за борба с корупцията, те не носят бързи, но носят трайни резултати“, обясни Георгиев.

Част от тази промяна, според него, е именно антикорупционното образование, което да започне още от предучилищна възраст:

"Антикорупционното образование може да бъде въведено - както по линия на разширената и факултативна подготовка, така и чрез вплитането му в други учебни предмети" каза на форума образователният министър Красимир Вълчев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »