Младен Маринов: Открито е ДНК на задържания в Германия по тялото на жертвата

Младен Маринов: Открито е ДНК на задържания в Германия по тялото на жертвата
A A+ A++ A

Северин Надеждов Красимиров. Роден през 1997. Това е лицето задържано в Германия за убийството на журналистката Виктория Маринова. Това бе от министъра на вътрешните работи Младен Маринов на извънреден брифинг в Министерски съвет.

"Той има криминална регистрация от 2007 г. за кражба на цветни метали. Има преки доказателства, които свързват лицето с жертвата”, съобщи вътрешният министър и уточни, че задържаният е живеел в близост до мястото на убийството, информира Канал3.

"Има ДНК материал върху трупа на жертвата, дрехите и върху него. Очакваме още доказателства, които да свържат извършителя пряко с жертвата”, уточни Марин Младенов.

"Издадена е европейска заповед за задържане, допълни главният прокурор. След процедурата пред германски съд следва привеждане на лицето тук", уточни Сотир Цацаров.

"Не се изключва каквато и да е версия, извършени са разпити с всички нейни колеги. На този етап не можем да твърдим, че е свързано с професионалната ѝ дейност", каза той, но пак повтори, че се работи по всички версии.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна специално заслугата на Института по криминалистика за разкриване на тежкото престъпление и потвърди ангажимента си за отпускане на средства за обезпечаването му.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници