150 трактора на протест в Пловдив

150 трактора на протест в Пловдив
Снимка: dariknews
A A+ A++ A

Около 150 трактора и земеделски машини от Пловдивски и Пазарджишки регион се събраха в пловдивското село Труд, за да протестират с искане за повече пари за земеделието.

Протестиращите ще обиколят възлови булеварди в Пловдив, след което ще се спрат пред зала „Строител“ за Карловско шосе, за да изчетат протестната декларация, съобщи агенция „Фокус“.

Исканията на протестиращите са министърът на финансите Симеон Дянков, както и други министри да подадат оставка, заяви председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов.

Според него българските зърнопроизводители са на опашката на европейските си колеги, има неизпълнение на финансовата рамка от миналата година.

Протестиращите фермери са издигнали следните лозунги: „Стига некадърно управление“, „Стига унижения на опашката на Европа“, „Искаме закон за браншовите организации“, „Искаме да бъдем европейски фермери“ и други.

Сред тракторите има много модерна техника, но и техника на 20-30 години.

#Пловдив #трактор #протест #земеделие #Карловско шосе #Симеон Дянков #Министър на финансите #оставка #Националната асоциация на зърнопроизводителите #Ангел Вукодинов #Европа #зърнопроизводители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"