София се включва в Международната кампания "Нощ на прилепите"

София се включва в Международната кампания "Нощ на прилепите"
A A+ A++ A

София се включва в Международната кампания "Нощ на прилепите". В Националната библиотека "Свети свети Кирил и Методий" от 17.00 часа ще бъде организирана работилница за къщички за малките бозайници, предаде БНР.

Идеята на инициативата "Нощ на прилепите" е да се запознаят повече хора с уникалния начин на живот и значимостта на тези интересни бозайници, обяснява Ния Тошкова от Националния природонаучен музей.

"Основната ни идея е да популяризираме и да променим имиджа на прилепите в обществото. Те са едни от най-интересните бозайници на планетата земя, единствените летящи бозайници реално".

"Опазването на прилепите и други животни не е самоцелно. Без прилепите животът на хората би бил, може да се каже, невъзможен или невероятно труден заради буквалното нашествие от насекоми, което би се случило, ако те не съществуват", каза Елена Стоева от фондация "Зелени Балкани".

Международната кампания "Нощ на прилепите" се организира в България за 22-ра поредна година с поредица от събития в 11 града. Днес, освен София, прояви в защита на единствените летящи бозайници има в Поморие и Русе. Закриването на кампанията ще бъде на 14 октомври в Зоологическата градина в София. Повече информация - в сайта на фондация "Зелени Балкани". 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »