Двойно повече случаи на рак на гърдата при жени между 30 и 35 години

Двойно повече случаи на рак на гърдата при жени между 30 и 35 години
A A+ A++ A

Двойно са се увеличили случаите на рак на гърдата при жени, на възраст между 30 и 35 години у нас. Оказва се, че 60 на сто от операциите, извършени през първата половина на 2018 година във столичната Първа АГ болница „Св. София”, са заради рак на гърдата. Това заяви директорът на лечебното заведение д-р Гергана Коларова при откриването на шестата кампания за ранна диагностика на карцином на млечната жлеза, която се осъществява със съдействието на Столична община.
 
В инициативата се включват и Първа и Пета многопрофилни болници, Специализираната онкологична болница, Александровската, „Св. Анна,” както и Военномедицинската академия.
 
„При 370 проведени операции пред 2017 г. 219 от тях са били по повод открит по време на преглед карцином на млечната жлеза. До първото шестмесечие на тази година до момента са направени 254 операции, от които 145 са по повод карцином на млечната жлеза. Това е сухата статистика, а зад нея се крият хора. Искаме да привлечем вниманието на хората и да ги подсетим, че заболяването предизвикателство както за лекарите, още по-голямо за тези, които боледуват, но е само предизвикателство, когато нещата се вземат в ръце и се диагностицира рано. Изходът е завинаги оздравяване и жените забравят, че са боледували“, каза д-р Коларова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »