Атракционен влак ще пътува между София, Пловдив и Карлово

Атракционен влак ще пътува между София, Пловдив и Карлово
A A+ A++ A

На 7 октомври, неделя, БДЖ организира атракционнo пътуване по маршрут София-Септември-Пловдив-Карлово-София за любителите на железопътния транспорт и ретро подвижния състав. То е част от инициативите на националния железопътен превозвач „130 години пътуваме заедно”.


Атракционният влак ще бъде теглен от парен локомотив, а в състава му ще бъдат включени личният вагон-салон на царица Йоанна от „Корона експрес” и вагон-ресторантът от „Витоша експрес”. Вагонът на царица Йоанна е наскоро ремонтиран и се завръща на релси след повече от 10-годишно прекъсване.

 

Ретро влакът ще бъде съставен от пет вагона за настаняване на пътниците. Всички пътуващи ще имат възможност да разгледат специално прикачените вагони, като служители на БДЖ ще им разкажат интересни факти по време на обиколката за всеки един от тях.

Цените на билетите са:

- 18 лв. от София до Септември или от Септември до Пловдив; от Пловдив до Карлово или от Карлово до София;
- 27 лв. от София до Пловдив или от Пловдив до София;
- 45 лв. за билети по маршрута София-Пловдив-Карлово-София.

Билетите са с включени запазени места. Закупилите билети могат да започнат своето пътуване от всяка една гара по маршрута на влака, на които ще спира.

За деца до 7-годишна възраст служителите на билетните каси ще издават безплатни билети с нулева стойност срещу представяне на документ, удостоверяващ възрастта им. Безплатните билети за децата са без право на ползване на отделно седящо място.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »