Полицията потвърди за снимките на атентатора в Бургас

Полицията потвърди за снимките на атентатора в Бургас
Снимка: bivol.bg
A A+ A++ A

Шефът на полицията в Несебър Стайко Манев потвърди достоверността на снимките на главата на атентатора, взривил автобуса с израелски туристи в безпрецедентния бомбен атентат от 18 юли, които вече бяха публикувани в медиите.

Сайтът за разследваща журналистика „Биволъ" публикува в петък снимки на главата на човека, обявен от българските власти за атентатор-самоубиец и извършител на взрива срещу израелските туристи на Летище Бургас от 18 юли.

(Публикацията съдържа изображения, които могат да са шокиращи за деца и непълнолетни.)

Според Биволъ версията на вътрешния министър Цветанов за "камикадзе" (правилната дума е "шахид") не издържа логически и е по-вероятно младият мъж да е бил използван като муле, без да знае, че ще бъде взривен. Взривявайки го дистанционно, изпълнителите на атентата са прекъснали връзката към тях и към организаторите.

Фотосите са заснети в бургаската морга, където два дни след взрива съдебните медици са успели да сглобят останалите след експлозията парчета от главата като мозайка и да възстановят лицето на атентатора, е потвърдил шефът на полицията в Несебър, предаде в неделя агенция „Кросс", цитирайки в. "Преса".

На снимките главата на мъжа е деформирана, тъй като голяма част от костите на лицето и черепа са изпотрошени, а мозъкът изобщо липсва, но лекарите са успели да направят максималното, за да реставрират физиономията. Снимките са изпратени в Националната следствена служба, където са обработени с фотошоп, а най-страшните белези от взрива са ретуширани.

Експерти са цитирани да казват, че подобна процедура по реконструиране на части от човешко тяло в чужбина се извършва обикновено от петима специалисти - съдебен лекар, анатом, психолог, психиатър и антрополог.

Снимките на главата на атентатора все още не са публикувани официално от МВР.

#Трагедия в Бургас #Биволъ #Бургас #летище Бургас #Сарафово #терористичен акт #Несебър #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"