Потушиха горския пожар в Сакар

Потушиха горския пожар в Сакар
Снимка: БНР
A A+ A++ A

Пожарът в Сакар планина изцяло е овладян и потушен, обяви комисар Николай Вълчев, началник на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково.

Той уточни, че от 10 ч. в събота ще бъдат изтеглени противопожарните екипи от планината в района на пожара, цитиран от Агенция БГНЕС.

"Изтегляме пожарните екипи оттам и го предаваме за охрана и наблюдение на горските стопанства. Те си имат противопожарни автомобили и ще патрулират още поне 24 часа района", заяви комисар Вълчев.

БГНЕС припомня, че три дни пожарникари потушаваха пожар в планината Сакар. Огънят избухна на 26 юли следобед и бързо се разрасна в широколистни гори, храсти и треви. Пожарът беше обхванал общо 3500 дка. Съществуваше реална опасност пламъците да обхванат нови територии.

Направени бяха над 20 километра просеки, за да се локализира пожарът. На място работеха верижни високопроходими машини, пожарни и два военни хеликоптера. Летателните машини вземаха вода от язовир Мъдрец и я изливаха върху огнената стихия. На четвъртия ден пожарът е овладян.

#пожар #Сакар #Хасково #горски пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »