Бойко: Тотю се бори като тигър

Бойко: Тотю се бори като тигър
Премиерът е категоричен, че не може да направи компромис с пенсионната реформа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тотю Младенов сега се бори като тигър, нека да се справи с всичките тези реформи, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

„Аз искам да продължим всичко до край. На масата народът трябва да си избере – или подкрепя това да сме стабилни през следващите години, или да станем насипна държава. Ако ни подкрепят, няма да съжалят“, коментира той в студиото на bTV в понеделник сутринта.

„Отстъпвал съм хиляди пъти, когато съм можел да направя компромис“, каза още Борисов.

По думите му обаче сега това вече не е възможно. Когато в цяла Европа държави изпаднаха в дългови кризи, България има редкия шанс да се справи сама, смята премиерът.

„Показвайки, че сме стабилни, ние можем да влезем в пакта на финансово стабилните държави с до 3% дефицит, а на Балканите България спокойно може да направи това“, добави той.

„Тези, които баба Пена е прегръщала най-много, са я докарали до това положение“, каза още Борисов.

Той допълни, че не само за баба Пена, а и за останалите иска финансовата система да работи и хората да получават по-добри пари.

„С вдигането с една година на времето за пенсиониране ние даваме 10 млн. лева повече за пенсии през 2012 г. През 2015-2016 г. ще има пари във фондовете, ако направим това, което правим днес“, посочи министър-председателят.

Бойко Борисов коментира и намеренията на спешните лекари да протестират срещу предстоящите реформи в здравеопазването.

„Да стачкуват, важното е ние да си проведем реформата“, заяви премиерът.

#Бойко Борисов #Тотю Младенов #министър-председател #премиер #министър на труда и социалната политика #протест #реформа #Европа #Балканите #България #здравеопазване #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"