Заслонът „Кончето“ в Пирин е напълно обновен

Заслонът „Кончето“ в Пирин е напълно обновен
A A+ A++ A

Заслонът „Кончето“ в Пирин е напълно обновен и наново изграден. Благодарение на хората, които обичат планината каузата на Асоциацията на професионалните планински водачи е успешна. Министерството на отбраната поиска 52 хил. лв., за да могат материалите да бъдат качени с летателна техника. За много по-малко пари частна компания се ангажира да достави хеликоптер, който през август пренесе над 3 тона материали. Това наложи дарителската кампания да бъде подновена с медийното партньорство на Радио Благоевград и на Програма „Хоризонт“.

През почивните дни ще бъде официалното откриване на новия заслон, проектът за който също е дарение от арх. Милан Рашевски.

Председателят на организацията на планинските водачи „Планини и хора“ Орлин Чачановски обясни:

„На финала сме, остават съвсем малко козметични ремонти и монтажа на фотоволтаиците. Надявам се до събота всичко да е готово. Така или иначе в събота откриваме сезона, в 13 часа на „Кончето“ и в неделя в 14 часа на хижа „Яворов“ за тези, които не могат да дойдат горе. /…/ „Благодарение на Радио Благоевград кампанията беше възобновена. Събраха се нужните пари. Продължават да се събират. Мисля, че вече всичко е наред.“

Старият заслон на „Кончето“ също ще бъде ремонтиран.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"