Плевнелиев поканил британската кралица в България

Плевнелиев поканил британската кралица в България
Президентът Плевнелиев е поканил британската кралица Елизабет II на посещение в България. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

При посещението си в Лондон президентът Росен Плевнелиев е поканил английската кралица Елизабет II да посети България, съобщиха в събота вечерта от прессекретариата на държавния глава.

Следващата седмица държавният глава ще изплати писмена покана на британската кралица, предаде БНР.

Плевнелиев, който бе в Лондон за откриването на XXX Летни олимпийски игри, е поканил в България и дука на Кент, който е председател на Националната кралска асоциация за поддръжка на военните паметници.

Двамата ще обявят обща регионална инициатива за опазване на военните гробища. Дукът е изказал благодарността на Англия за жертвоготовността на българския имигрант Пламен Петков, който миналия месец спаси от удавяне английско дете, но сам загина.

По време на визитата си в британската столица президентът е разговарял с германския си колега, с австрийския канцлер и с датския премиер. Плевнелиев е информирал федералният канцлер на Швейцария за нова вълна на швейцарски инвестиции у нас, добавят още от президентството.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #кралица Елизабет II #Великобритания #Англия #Лондон 2012 #Олимпиадата в Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »