Министър Горанов: Няма да допусна различни ставки по ДДС

Министър Горанов: Няма да допусна различни ставки по ДДС
A A+ A++ A

Министърът на финансите Владислав Горанов е категоричен, че няма да допусне различни ставки по ДДС. Преди дни БСП предложи да се въведе 5 процента ДДС върху цената на хляба заради резкия скок на цената на природния газ, което има пряко отражение върху стойността на насъщния.

Министър Горанов подчерта, че в коалиционното споразумение с обединени патриоти е записано, че няма да има промяна на данъците.

„Диференцирането на ДДС за една или друга стока отваря безкраен дебат за диференциране на ДДС. Ако крайният ефект ще е намаляване на цените на определени стоки, има ясна гаранция, че това няма да се случи или ефектът ще бъде изключително краткотраен, в резултат на което вероятно маржовете на печалби на търговци и производители ще се разширят до приемливите за пазара ценови равнища, след което крайният резултат ще бъде само объркване на данъчната система на държавата и загуби за бюджета“, каза Горанов.

В отговор на журналистически въпрос финансовият министър изрази позицията, че първо трябва да се преодолеят несъвършенствата в пенсионната система, преди да отпадне таванът на пенсиите изцяло.

Темата ще бъде обсъждана на заседание на парламентарната социална комисия утре.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"