10% разлика между Плевнелиев и Калфин

10% разлика между Плевнелиев и Калфин
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев получава 39.8%, а претендентът на БСП Ивайло Калфин – 29.1% при 97.6% обработени протоколи от цялата страна, съобщиха от ЦИК.

На трето място с 14.0% остана независимият кандидат Меглена Кунева, заяви говорителят на централната избирателна комисия Бисер Троянов, цитиран от БНР.

Само в 7 града в страната са обработени 100% от изборните протоколи на изчислителните пунктове към общинските избирателни комисии (ОИК).

В общините Бургас, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил и Пазарджик кметове са избрани още на първия тур, сочат данните на обработените на 100% протоколи.

„Избирателната активност за президентските избори можем да обобщим с решението, което се определя има ли избран президент на първи тур или се насрочват избори за нов избор седем дни по-късно на 30 ноември. Тогава ще пресметнем действителната избирателна активност между реално упражнилите правото си на вот български граждани и онези, които имаха право да избират президент и вицепрезидент на 23 октомври“, добави Троянов.

С обработването на протоколите разликата между кандидат-президентите, които отиват на балотаж на 30 октомври, постепенно намалява.

#България #избори 2011 #президентски избори #местни избори #ЦИК #Росен Плевнелиев #Ивайло Калфин #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »