VIII Международен музикален фестивал "Пиано Екстраваганца".

VIII Международен музикален фестивал "Пиано Екстраваганца".
A A+ A++ A

За осма поредна година в София ще се проведе Международният музикален фестивал "Пиано Екстраваганца".
Серията от събития в програмата на фестивала от 28 септември до 1 декември са част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г. и се организират от фондация „Пиано Екстраваганца“ с подкрепата на Министерство на културата, Министерство на отбраната, Столична община, фондация “Америка за България” и в партньорство със Софийската филхармония.

В ключови локации на София, сред които са Централния военен клуб, зала "България" и камерна зала "България", меломаните ще могат да се насладят на уникални рецитали, камерни концерти и един симфоничен концерт съвместно със Софийска филхармония. 

Фестивалът, освен над 4000 гости и 25000-на аудитория, събира в България всяка година големи международни имена, като през 2018 г. сред гост-изпълнителите ще са музиканти от над 10 държави, сред които: Антон Никулеску от Румъния, Мариан Собула от Полша, Верустиния Щур-Овчинникова и Иля Овчинников от Русия, Никола Бурдонкъл от Франция, София Хасе и Едуардо Домингес от Испания, Марко Скиаво и Серджо Маркеджани от Италия. От българска страна, освен основателят на фестивала маестро Людмил Ангелов, ще участват и Александрина Пендачанска, Марио Хосен, Виктория Василенко и Живко Петров.

Специални акценти в осмото издание на фестивала са концертите в сътрудничество със Софийска филхармония: на 15 ноември е симфоничният концерт със солисти дуото Скиаво – Маркеджани от Италия, Виктория Василенко и Людмил Ангелов, под диригентството на Росен Гергов; на 1 декември е песенната вечер със звездното участие на Александрина Пендачанска, Людмил Ангелов и музиканти от Софийската филхармония.

Пълната програма на фестивала можете да видите на http://www.piano-extravaganza.com/ 

Фестивалът “Пиано Екстраваганца” е едно от най-значимите музикални фестивални събития в България и Източна Европа. Освен артистичен директор, маестро Людмил Ангелов е негов основател и куратор на съдържанието.

Фестивалът е печелил престижни отличия като наградата “Музикален проект на годината” в годишните награди на предаването “Алегро Виваче” на БНР за 2016 г. и признанието на ЮНЕСКО за опазване на световното музикално наследство.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »