Лиляна Павлова скочи срещу лъжа, написана за нея

Лиляна Павлова скочи срещу лъжа, написана за нея
A A+ A++ A

„Възмутителна и грозна лъжа написа за мен още един сайт - informiran.net. Приписва ми абсурдното, напълно немислимо и невярно твърдение, че за поредна година не съм уважила Деня на Независимостта на България“. Това казва министър Лиляна Павлова в своя позиция по повод публикация в електронната медия, съобщиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

В позицията на министър Павлова се казва още:

„Това се случва само 24 часа след предходната лъжа, която категорично опровергах в N-тия на брой сайт у нас, фабрикуващ фалшиви новини. Те нямат нищо общо с реалността, но се появяват с целта да петнят името на българите, които всеки ден работят за по-доброто бъдеще на нашата държава и на Европа, от която сме неизменна част.

Лъжата, публикувана в informiran.net вчера, се появява точно след като използвайки силата на социалните медии, се обърнах с цялото си сърце към всички българи, за да им честитя 110-годишнината от обявяването на Независимостта - денят, в който България отново се връща като пълноправен член на европейското семейство. В личния си профил във фейсбук подчертах, че „с този акт нашите предшественици показват на Европа и света, че страната ни ще отстоява докрай осъществяването на националните идеали за обединение и възход“. А думите от Манифеста за обявяването на Независимостта - „винаги миролюбив, моят народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това отношение нищо не бива да спъва България; нищо не трябва да пречи за преуспяването ѝ”, звучат актуално и днес.

Пак от социалните медии днес отново призовавам всеки ден с постоянство и сила да даваме отпор на фалшивите новини и ясно да сочим с пръст сайтове, разпространяващи откровени лъжи! Само така те могат да изчезнат от живота ни!“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »