Армията вади бойна техника в 17 града

Армията вади бойна техника в 17 града
A A+ A++ A

По случай 110-ата годишнина от обявяване на Независимостта на България по разпореждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов на 22 септември в 17 български града ще бъдат показани военна техника, образци оръжие и екипировка. Инициативата е първа от поредицата изяви под наслов "Това сме ние", с които Министерството на отбраната цели да популяризира военната служба. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната.

В София от 9:00 часа до 12. 00 часа пред парадния вход на Министерство на отбраната (ул. „Дякон Игнатий“ № 3) всички гости на празника ще могат да разгледат основни образци военна техника на Въоръжените сили - бронирана машина "Хамър", бойни бронирани колесни машини "Командо", "Гардиан" и "Пустинна котка". Всички интересуващи се от военната служба ще могат да получат информация за свободните места в армията, както и за условията за участие в курсове за начална и специална военна подготовка. Гостите на инициативата ще могат да чуят и изпълненията на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.

Денят на Независимостта ще бъде отбелязан със същата инициатива и в градовете Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Смолян, Благоевград, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"