Чуждите туристи в София са се увеличили с над 6%

Чуждите туристи в София са се увеличили с над 6%
A A+ A++ A

Туристите в София са се увеличили. Данните на общинското предприятие „Туризъм“ за първите седем месеца на 2018 година показват увеличение с 6,36%, спрямо същия период на миналата година. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю пред Фокус.   Информацията се отнася само за чуждестранните туристи.

„София отдавна вече не е само град за бизнес. Благодарение на системните усилия през последните години и инвестициите, които правим, както в градска среда, така също и в културни обекти, София става все
по-привлекателна за туристите. За утвърждаването на града като туристическа дестинация от ключово значение е разкриването на културноисторическото наследство през последните години. След Ларгото, Музея за история на София с различните филиали, открихме и първия археологически парк, Западната порта, новата зала около триъгълната кула на Сердика. Продължаваме разкриването на неолитното селище, сега вече очакваме и реконструкцията на площад „Света Неделя“, за който главният архитект на София обявява международен конкурс, след като проучихме археологическите останки на този площад. Всичко това представлява голям интерес за туристите и те го оценяват. Както оценяват и това, че София е един много зелен град“, коментира кметът на София.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"